Ütős Canon újdonságok érkeztek Magyarországra

Ütős Canon újdonságok érkeztek Magyarországra

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a szeptemberben Kölnben megrendezett Photokina szakkiállításon többek közt a Canon is komoly erőkkel képviseltette magát. Itt debütált a profi kompakt fotómasinára vágyóknak szánt PowerShot G7 X, illetve a felső-középkategóriás tükörreflexes digitális fényképezőgépek piacán hadrendbe állított EOS 7D Mark II. A Canon tegnap Budapesten is bemutatta a két új modelljét, melyektől a karácsonyi szezonban nem titkoltan igen komoly eladási mutatókat várnak.

Canon PowerShot G7 X

Ez a készülék a gyártó első olyan kompakt digitális fényképezőgépe, melybe 1 colos méretű képérzékelő került. A BSI-CMOS technológiájú szenzor egész konkrétan 13,2×8,8 milliméteres felülettel rendelkezik, és ezen a felületen 20 millió képpont sorakozik egymás mellett. A nagyteljesítményű Digic 6 képfeldolgozó processzort kapott újdonság révén maximum 5472×3648 pixeles felbontású felvételek készíthetők, 4:3, 3:2, illetve 16:9-es képarány mellett, a fényérzékenység pedig ISO125 és ISO12800 között állítható. Az igen komoly, f1,8-2,8-as fényerejű objektív alaphelyzetben 24 milliméteres nagylátószöggel bír, melyhez 100 milliméteres tele állás társul, ily módon pedig az optikai zoom 4,2-szeres nagyításra képes.

A mozgatható érintőkijelző 3 colos képátlóval és 1,04 millió szubpixellel rendelkezik, elektronikus képkeresőt viszont nem találunk mellette. A villámgyors élességállításról egy harmincegy AF-pontos autofókusz rendszer gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a fejlett optikai képstabilizátor, az integrált ND-szűrő, a maximum 60 képkocka/másodperc sebességre képes Full HD videófelvevő, a 6,5 fps-es sorozatfelvevő, illetve az integrált Wi-Fi és NFC. A 103x60x40 milliméter méretű, illetve 304 gramm tömegű Canon PowerShot G7 X hazánkban jelenleg mintegy 200-220 ezer forintos áron kapható.

Canon EOS 7D Mark II

Ebbe a Magyarországon mintegy 600 ezer forintos áron megvásárolható újdonságba egy 20,2 megapixeles felbontású és APS-C méretű képérzékelő került, melynek fényérzékenysége alaphelyzetben ISO100 és ISO16000 között állítható, de adott esetben akár egészen ISO51200-ig is kiterjeszthető. Digic 6 processzorból kettőt is kapunk, melyek közül az egyik a képfeldolgozásról, a másik pedig a gép vezérléséről gondoskodik. A sorozatfelvevő maximum 10 képkocka/másodperc sebességre képes, természetesen maximális felbontás mellett, ráadásul JPEG módban egészen addig, míg be nem telik a memóriakártya – RAW módban maximum 19 felvétel készülhet gyors egymás utánban.

A vadonatúj 65 AF-pontos autofókusz-rendszer a Canon ígérete szerint rendkívül gyors és pontos fókuszálást biztosít, még akkor is, ha a fényviszonyok nem éppen optimálisak. Mind a 65 AF-pont kereszttípusú és 5,6-os, a középső pedig kettős kereszttípusú és 2,8-as. Az EOS iTR AF és az AI Servo AF III technológia egyenesen az EOS-1D X csúcsmodellből érkezett, a Dual Pixel CMOS AF pedig a tavaly nyáron debütált EOS 70D-ből lehet ismerős. Vadonatúj fejlesztés a Flicker érzékelő, mely a korábbiaknál hangsúlyosabban figyeli a megvilágítást és a legvilágosabb pillanatban készíti el a felvételt, miközben folyamatosan az infratartományt nézi.

Ütős Canon újdonságok érkeztek Magyarországra
Egy kis csúszással, de végül megjelent a boltokban a Canon 7D Mark II is

A kezelhetőségen sokat javít a hátoldali kezelőszervek között most felbukkant AF-mód váltógomb, mely ráadásul már nem hat, hanem hét opció elérést teszi lehetővé. A második generációs intelligens képkereső 100 százalékos lefedettséggel rendelkezik és a korábbiaknál több információt jelenít meg. Az ütés-, nedvesség- és porálló fémvázas készülék maximum 60 fps sebességű Full HD videókat képes rögzíteni, és EOS-fronton elsőként mind a Movie Servo AF sebessége, mind pedig a követési érzékenység személyre szabható. Kapunk továbbá tömörítetlen (4:2:2) HDMI-kimenetet, dupla memóriakártya slotot, villámgyors USB 3.0 interfészt, GPS-vevőt és digitális iránytűt, de például a Wi-Fi adatátvitelről sajnos le kell mondanunk. A 200 ezer expozícióra méretezett zárszerkezettel rendelkező Canon EOS 7D Mark II akkumulátora 1800 mAh kapacitású.

(forrás: hir24.hu)