Környezetvédelmi fejlesztéseket indított a komáromi Well Done Kft.

Környezetvédelmi fejlesztéseket indított a komáromi Well Done Kft.

Több mint 1 milliárd forintot fordított környezetvédelmi beruházásaira a tisztítószereket gyártó komáromi Well Done Kft.: a vállalat hőszivattyús rendszerrel váltotta ki gázfelhasználást és újrahasznosított flakonokat csinál termékei csomagolására – közölte az izraeli tulajdonú társaság ügyvezetője a sajtó képviselőivel.

Stefankovics Zsolt információja alapján minden évben 80 millió forintot takarítanak meg a flakonok saját gyártásával, a fejlesztéssel 400 tonna műanyagot váltanak ki újrahasznosított anyaggal.

A fűtés korszerűsítésére hőszivattyús rendszert telepítettek, ezzel megszűnt az üzem gázfogyasztása. Az intézkedéssel minden évben nyolcmillió forintot takarítanak meg és 165 tonna szén-dioxid kibocsátást kerülik el.

Az újrahasznosított HDPE és PET alapanyagokból készült csomagolás biztosítja, hogy a Well Done több internacionális üzlet polcain is kínálhassa termékeit, mert a sajátmárkás tenderek egyik feltétele az újrahasznosított műanyag felhasználása – ismertette az ügyvezető.

A flakongyártáshoz és tároláshoz a társaság 1,2 milliárd forintos beruházással épített fel egy 2400 négyzetméteres csarnokot. Az üzem gépeinek beszerzéséhez és a fűtéskorszerűsítéshez 234 millió forint vissza nem térítendő segédkezést nyertek el a Széchenyi Terv Plusz program pályázatán.

A magyarországi Well Done Kft. 1996 óta csinál tisztítószereket, melyek Magyarország csaknem az összes kiskereskedelmi egységében kaphatók. A társaság 50 embert foglalkoztat, 2020-ban 2,8 milliárd, 2021-ben 2,1 milliárd forintos árbevételt értek el, melynek negyede exportból származott.

mti