Csapadékvíz-hasznosítást fejlesztő beruházás Barabáson

Csapadékvíz-hasznosítást fejlesztő beruházás Barabáson

Csapadékvíz-elvezető hálózatának átépítésére fordította Barabás önkormányzata az Európai Unió által finanszírozott, környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztési program pályázatán elnyert 319 millió forint segítséget – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei község önkormányzata a sajtó képviselőivel.

Azt írták, hogy a beruházásuk célja a helység csapadékvíz-elvezető hálózatának átépítésével, rekonstrukciójával a belvízkárok csökkentése és megelőzése az élet- és a vagyonvédelem érdekében; a tavaszi hóolvadásból és a záporokból származó csapadékvizek elvezetésének, befogadóba juttatásának biztosítása.

A kitűzött cél elérése érdekében a fő feladat, amire a segítséget felhasználták, a belterületi utak mentén és a csatlakozó ingatlanok előtt a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, továbbá a létező rendszer felújítása volt, olyan szintre, hogy az a csapadékot minden időben a leggyorsabban képes legyen elvezetni a legközelebbi befogadóba.

A csatornákat a szűk belterületi utaknál zártan építették ki, a többi útárkot mindazonáltal a könnyebb karbantartás, a kisebb fenntartási költségek és a jó vízelvezető képesség érdekében burkolták.

mti