Az LG innovációi teljesítik a legmodernebb gépjármű-kiberbiztonsági szabványok követelményeit

Az LG innovációi teljesítik a legmodernebb gépjármű-kiberbiztonsági szabványok követelményeit

Az LG Electronics (LG) nyilvánosságra hozta, hogy járműalkatrészei megfelelnek az ISO/SAE 21434 szabványnak, amely alapvető fontosságú az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának (ENSZ-EGB / UNECE) 155. számú előírása (UN R155) szempontjából. Ez a szabvány autóipari kiberbiztonsági intézkedéseket ír elő a jármű- és járműalkatrészgyártók részére, és meghatározza, hogy a gyártók tanúsított kiberbiztonsági vezérlési rendszereket alkalmazzanak a hackerek és egyéb kiberbiztonsági fenyegetések elleni védelem érdekében. A digitális biztonságra vonatkozó legszigorúbb előírásoknak megfelelve az LG gépjármű-kiberbiztonsági rendszere a vezető átfogó minősítő intézetnek számító TÜV Rheinland ISO/SAE 21434 tanúsítványát kapta meg.

Az ENSZ-EGB járművekre vonatkozó kiberbiztonsági előírásait, köztük az UN R155-öt azért alkották meg, hogy az aktuális és jövőbeli autómodelleket biztonságosabbá tegyék a kibertámadások egyre növekvő kockázatával szemben. Mivel a járművek napjainkban már nagy mennyiségű adatot gyűjtenek, kezelnek és tárolnak, a kiberbiztonság az autóipar egyik fő fókuszterületévé vált. Az uniós országokban az autógyártóknak kiberbiztonsági vezérlési rendszereket (CSMS) kell bevezetniük, és járműtípus-jóváhagyást (VTA) kell megszerezniük ahhoz, hogy gyártmányaikat forgalomba hozhassák. Az EU-n kívüli régiókban, példának okáért Észak-Amerikában és Ázsiában ugyancsak hasonló típusú szabályok és előírások léptek hatályba.

Ebben a környezetben a kiberbiztonsági vezérlési rendszerek tanúsítása döntő szerepet játszik az autóipari alkatrészek versenyképességében. Az LG kulcsfontosságú termékei, köztük a járműfedélzeti infotainment- (IVI) és telematikai rendszerek megfelelnek az ISO/SAE 21434 szabványban meghatározott szigorú kiberbiztonsági követelményeknek az UN R 155 alapján. Ez azt jelenti, hogy a társaság autóipari partnereinek jelentősen biztonságos és megbízható mobilitási megoldásokat ajánl, amelyek megfelelnek a legkorszerűbb szabványok előírásainak, ill. meghaladják azokat. A kiberbiztonsági folyamatok fejlesztése és működtetése kapcsán szerzett számottevő jártasságai alapján az LG villámgyorsan tud reagálni a korszerű szabványokra, ami egyértelmű előnyt jelent a társaság részére az iparág többi szereplőjével szemben.

Az LG saját tanúsított kiberbiztonsági vezérlési rendszerét használja az autógyártók részére történő, a sebezhetőséggel szemben ellenállóbb járműalkatrészek és megoldások fejlesztésére. Az elkövetkezendő időszakokban a társaság szorosan együttműködik ezt követően ügyfeleivel az LG megoldásait alkalmazó járművek kiberbiztonságának tesztelésében is, elősegítve ezzel azt, hogy a járművek egész működési élettartamuk alatt védve legyenek a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.

2021 szeptemberében az LG az izraeli Cybellum kiberbiztonsági társaság felvásárlásával erősítette meg képességeit a mobilitás jövőjének e szerfelett meghatározó területén. Az LG kiberbiztonság iránti elkötelezettsége és a kiberbiztonságba történő befektetései révén a társaság számottevő eredményeket ért el, például az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságától nemrégiben megkapott hitelesítést.

„Őszintén gratulálunk az LG-nek, hogy kiberbiztonsági vezérlési rendszerei megszerezték a ISO/SAE 21434 tanúsítványt” – mondta Frank Juettner, a TUV Rheinland Korea elnök-vezérigazgatója. „Az elmúlt évtizedben az autóipar átalakult azért, hogy megfeleljen a modernizált járművek iránti igényeknek. Az autóipari kiberbiztonsági fenyegetések elleni védelem megerősítése végső soron mind a felhasználók, mind a beszállítók részére előnyös, ez a tanúsítvány mindazonáltal az LG megelőző válaszlépésének tekinthető, amellyel felkészül a jövő autóipari piacának biztonsági kihívásaira.”

„A szoftveresen definiált járművek korában a megbízható kiberbiztonság nyújtása egyre nagyobb szerepet fog játszani az autóiparban” – mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrészek üzletágának elnöke. „Az ISO/SAE 21434 tanúsítvány megszerzése azt mutatja, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és sebesen reagálni a korszerű szabályozásokra, amelyek célja a járművek és az utasaik kibertámadásoktól való védelme.”