Nagy felbontású videóval és kettős képstabilizátorral az új Panasonic Lumix DMC-GX8

Panasonic Lumix DMC-GX8 digitális fényképezőgép

Megjelent a Panasonic Lumix DMC-GX8 típusú cserélhető-objektíves fényképezőgép, amely képes 4K felbontású videofelvételek készítésére is. Az elegáns és kompakt megjelenésű digitális kamera a fejlett funkciók mellett elsőként mutatja be a Dual I.S. optikai képstabilizátort.

A Panasonic Lumix DMC-GX8 fényképezőgép kiválóan alkalmas a mindennapi fotózás és a kreatív képalkotás egyszerű és komplikáltabb folyamataira egyaránt. A nagyfelbontású 20,3 megapixeles érzékelő, illetve a Venus Engine processzor együttesen képes visszaadni a részletgazdag és élénk színekkel telített felvételt. Ráadásul gyenge fényviszonyok között sincs miért aggódni, a rendszer automatikusan gondoskodik az alacsony képzajról.

Panasonic Lumix DMC-GX8 digitális fényképezőgép hátulról
Panasonic Lumix DMC-GX8 digitális fényképezőgép hátulról

A most debütáló Dual I.S. optikai képstabilizátor egyik fele az objektívben, míg a másik az érzékelőn helyezkedik el. E kettős mechanizmus segít legyőzni a bemozdulásos életlenséget és a fényképen minden apró részletet kimerevíteni.

A 4K felbontású videofelvétel mintegy négyszer annyi képpontot tartalmaz, mint a Full HD felbontás. Az egyre nagyobb méretű TV-k és monitorok egyértelműen előrevetítik, hogy pár év múlva már a 4K méretű videofelvételek tekinthetők majd átlagosnak, amihez a Panasonic Lumix DMC-GX8 fényképezőgép tulajdonosai már most elkezdhetik gyűjteni a nyersanyagot. Ugyanakkor a 4K videofelvétel lehetőséget nyújt a rögzített anyag bármely képkockájának fényképként történő elmentésére, amely nem kevesebb, mint 8 megapixelnek felel meg. Ez nyomdai minőségben kinyomtatva A4-es lap méretű fényképet eredményez.

Panasonic Lumix DMC-GX8 digitális fényképezőgép felülről
Panasonic Lumix DMC-GX8 digitális fényképezőgép felülről

A Panasonic Lumix DMC-GX8 fényképezőgép további főbb tulajdonságai közé tartozik a magnézium-ötvözetből készült, nedvességnek és pornak ellenálló ház, a 100%-os képet biztosító és 90 fokban kihajtható elektronikus kereső, illetve a kihajtható és forgatható érintőkijelzős LCD. Mindezeken felül a fényképezőgép megvásárlásával egy 12 hónapos tagság is együtt jár az Adobe Creative Cloud digitális fényképek projektben, ahol nem csak a fényképeihez, de a profi képszerkesztő (pl. Photoshop CC, Lightroom CC) programokhoz is hozzáférhet.