Új okosóra: Itt a Samsung Gear S3

Új okosóra: Itt a Samsung Gear S3

A Samsung Electronics prezentálta a Gear S3-at, a most bemutatott, továbbfejlesztett okoskarórát, amely tovább erősíti a Samsung felettes státuszát a viselhető készülékek kategóriájában. A tradícióknak megfelelő karórák, ugyanakkor a művészi szintig fejlesztett órásmesterség által ihletett Gear S3 az értékálló, időtlen külsőt vegyíti a mobiltechnológia legfrissebb vívmányaival, beleértve az IP68 szabvány szerinti vízállóságot, a mobilfizetési lehetőségeket*, az LTE csatlakoztathatóságot**, az integrált hangszórót és GPS-t. Ezáltal a Gear S3 az összes óragyűjtemény méltó darabjává válhat.

A Samsung Gear S3 két eltérő, jól elkülönülő külsővel kapható – frontier (felfedező) és classic (hagyományos) – hogy igazodjon az eltérő életstílusú vásárlókhoz. A Gear S3 frontier a kalandvágyó, aktív életmód kiegészítője lehet: markáns stílusában és strapabíró külsejében a forma és a szerepkör egyesült erővel ölt testet. A frontier modell bármilyen helyzetben vagy környezetben megállja a helyét – legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról. A Gear S3 classic – amint elődei, a legismertebb, már-már ikonikus karórák is – inkább a minimalista, szemrevaló megjelenés megbízottja. A classic modell tervezésekor a legapróbb részletre is gondosan odafigyeltek – méretét és alakját úgy választották meg, hogy a mesterien szabott luxuskarórákhoz hasonlóan arányos megjelenésű legyen.

„A Samsung viselhető okoseszközeinek örökségét méltón viszi tovább a Gear S3, amellyel különféle lehetőséget kínálunk vásárlóink eltérő életstílusához igazodva” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobile Communications üzletág Teljes körű Marketing divíziójának ügyvezető alelnöke. – „A Samsung Gear S2 testre szabható karórafelületével és multifunkcionálisan hasznavehető, forgatható keretével hangsúlyos fejlődést jelentett az okoskarórák kategóriájában. A modern Gear S3-mal kibővítjük a Gear termékcsaládot, és nem kizárólagosan egy nagyszerű okoskarórát, hanem egy remek karórát mutatunk be. Az nagy tudású funkcióknak és a kifinomult, trendi kialakításnak hála a Gear S3 nagyfokú mérföldkövet jelent okoskaróráink kínálatában.”

Berlinben, az IFA bemutatón a Gear S3 standján Ariel Adams, az „aBlogtoWatch”-tól a következőket nyilatkozta: „Régóta elbűvöltek a luxuskarórák legapróbb részletei. A Gear S3-mal a Samsung mesteri szintre lépett. Ennek bizonyítéka az intuitív, forgatható keret, vagy akár a kontrasztos felületmegmunkálás: ezek haladéktalanul felismerhetővé teszik az igazán remek karórákat. A Gear S3 olyan okosóra, amely a karórakedvelőket ellenállhatatlanul ösztönzi, hogy fontolóra vegyék a tradicionális külsőt a digitális technológiával ötvöző mestermű megvásárlását.”

Mitől is válik mesterművé egy karóra? Erre a kérdésre kereste a Samsung a választ, míg inspirációt merített a világ nagyon sok órásmesterétől, számítva arra az értékes szaktudásra, amely a kifinomult, roppantul összetett szerkezetek megalkotásához létfontosságú. A szokásos karórák által ihletett Gear S3 tervezése nemcsak intenzív kutatáson, hanem a vásárlók, a piacvezető cégek és óraszakértők véleményének korrekt megismerésén is alapult. Az összes jellemzőt – a kör alakú kerettől kezdve a prémium minőségű felületkezelésen keresztül egészen a csatokig – azzal a céllal tervezték, hogy felidézzék a tradicionális karórák stílusát. Ezenkívül a Gear S3 kompatibilis a 22 mm-es óraszíjakkal, mindent összevetve tulajdonosa egyszerűen testre szabhatja karóráját egy-egy ruhadarabhoz vagy jellegzetes alkalomra.

„A Gear S3 megalkotásakor arra törekedtünk, hogy a hagyományokat ötvözzük a korszerű technológiával, aminek eredményeként egy roppantul okos okoskaróra született. A nagyméretű órafelületet a világ legkiválóbb óramárkáinak megjelenése inspirálta. A modern műszaki megoldás legfrissebb újításait tradicionális mesterműbe foglaló Gear S3 biztosan kiállja az idő próbáját” – mondta Yvan Arpa, svájci luxusóra-tervező, aki részt vett a Gear S3 tervezési munkáiban.

A kecses külsővel ellátott Gear S3 okoskaróra IP68 szabvány szerinti vízállóságot és katonai szintű tartósságot biztosít, mindent összevetve tulajdonosának nem kell aggódnia az időjárás folytán. A Gear sorozatban elsőként a Gear S3 okoskaróra kapott Corning Gorilla Glass SR+ üveget, amelyet konkrétan a viselhető eszközökhöz fejlesztettek ki, hogy tartósabb, a karcolásoknak még jobban időtálló, kristálytiszta monitort kapjanak eredményül.

A 16 millió színű Always On (szüntelen aktív), Super AMOLED monitor is kiemeli a Gear S3-at a többi okoskaróra közül. Az Always On monitor örökösen mutatja az időt, nem sötétedik el, mindent összevetve a kifinomult óralap az analóg luxuskarórák érzetét adja.

A Gear S3 specifikus jellemzője, a forgatható keret újabb funkciókkal is bővült. A felhasználó a képernyő megérintése nélkül fogadhat vagy utasíthat el bejövő hívást, azonfelül némíthat egy emlékeztetőt. Ugyanakkor, a megjelenítőre írva az üzenetek önvezérelten szöveges formátumra konvertálódnak. A felhasználók rövid emlékeztetőket és teendőlistákat is létrehozhatnak, a Reminders alkalmazással ugyanakkor még a legkaotikusabb időbeosztás is könnyűszerrel menedzselhetővé válik.

AGear S3 igazi komfortot nyújt: tulajdonosának nem kell magával vinnie okostelefonját azokra az alkalmakra, ahol nincs rá feltétlenül szüksége. Az integrált GPS funkcióval a felhasználó pontosan figyelheti napi aktivitását, ameddig a magasságmérővel, barométerrel és sebességmérővel mindent nyomon követhet, a tengerszint feletti magasságtól kezdve a légnyomáson keresztül a hirtelen időjárás-változásig, beleértve természetesen a megtett távolságot és a haladási sebességet is.

Mostantól a Gear S3 tulajdonosok – némely országokban – akár vásárolhatnak is okoskarórájukkal a Samsung Pay for Gear S3 alkalmazás segédkezésével bárhol, ahol esély kínálkozik bankkártyával érintéssel fizetni.

A Gear S3 tervezésekor a Samsung a felhasználók biztonságára is gondolt. Veszélyhelyzet esetén a felhasználó jelzést adhat le és elküldheti tartózkodási helyét, mindent összevetve a családtagok, barátok vagy a mentőszolgálat értesülhet a veszélyről olyan esetben is, ha nincs kéznél a mobiltelefon.

Az okoskarórával sokféle alkalmazás válik hozzáférhetővé, példának okáért fitness-, zenei, hír-, sport- és utazási applikációk is – amelyek mindegyikét a Gear termékcsaládra (S2 és S3) optimalizálták. A letölthető számlapokkal a tulajdonosok a saját életstílusukhoz illően testre szabhatják a kör alakú kezelőfelületet. Némely alkalmazások és órafelületek közvetlenül a Gear S3 okoskarórára is letölthetők, nem kell közbeiktatni az okostelefont. A fejlesztők és partnerek közötti nyílt együttműködéssel a Samsung tovább bővíti viselhető eszközei kínálatát, és egyéni igényeket kiszolgáló okoskaróra-élményt biztosít vásárlóinak.

A Samsung egyik partnere, Arik Levy, az ismert művész és formatervező, művészi kivitelű órafelületeket és óraszíjakat is tervezett a legmodernebb okosórákhoz. Arik Levy leginkább szobrairól, mindent összevetve Kövek sorozatáról, jellegzetes installációiról és korlátozott példányszámú formaterveiről nevezetes, amelyek összese abból a gondolatból ered, hogy „a világ az emberekről, nem ugyanakkor a tárgyakról szól.”

Miként Arik Levy hangoztatta: „Érdekes és élvezetes feladat volt együttműködni a Samsunggal, hogy jellegzetes, korszerű órafelületeket és óraszíjakat alkossunk a Gear S3 részére. Művészi munkáimból, installációimból és szobraimból inspirációt merítve olyan termékeket alkottunk, amelyeket nemcsak a technika szerelmesei, hanem a művészetet, a gondolat szabadságát és az esztétikumot nagyra értékelő vásárlók is imádni fognak.”

Az Arik Levy által tervezett korszerű számlapok és óraszíjak az egyes kiválasztott értékesítési csatornákon még ebben az esztendőben megjelennek.

A Tizen rendszer bővítésével a Samsung bemutatja a BMW Personal Mobility Companion alkalmazás és a korszerű Gear S3 integrációját is – ezáltal a felhasználók kapcsolatot tarthatnak, nem késnek el, és beoszthatják idejüket, míg még teljesebb autózási élményben lehet részük. A BMW Connected alkalmazással a felhasználók sok másfajta szerepkör mellett riasztást kaphatnak, ha ideje elindulni a következő úticéljuk felé, ellenőrizhetik a gépjármű üzemanyagszintjét, kinyithatják a gépkocsit a Gear S3 okoskaróra felületén keresztül.

Az okoskarórák közül elsőként a Gear S3-hoz áll rendelkezésre harmadik felek részére a Samsung Knox Tizen Wearable SDK, ezáltal alkalom kínálkozik a Samsung hordható eszközein testre szabható alkalmazások fejlesztésére és kezelési funkciók megvalósítására. A Samsung Knox biztonsági platformmal a Gear S3 szélesebb vállalkozásbeli lehetőségeket nyit meg.