Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

A Magyar Posta tizedik alkalommal bocsátott ki bélyegkisívet kínai újévhez kapcsolódóan a kínai horoszkóp motívumaival, mely ezúttal a soron következő, 2023. január 22. és 2024. február 9. közti időszakot, a Víz elemhez tartozó Nyúl évét köszönti.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a budapesti Bélyegmúzeumban tartott eseményen kiemelte: Magyarország és Kína példamutató módon régóta a tisztelet hangján szólt egymáshoz.

„2010-hez képest mára másfélszer annyi, közel 18 ezer kínai állampolgár él békében Magyarországon, melyet kétségkívül a bizalom megerősödésének tulajdonítunk” – tette hozzá a miniszter.

„A magyar kormány jócskán fontosnak tartja, hogy a már a mai napig is csúcsszuper kapcsolataink tovább erősödjenek, tovább mélyüljenek. Nyitottak vagyunk a újabb együttműködésre” – nyilatkozott Nagy Márton.

„Az elmúlt évek együttműködése sem maradt sikerek nélkül, ezáltal jogosan lehetünk bizakodóak. Büszkék lehetünk az olyan nagy volumenű és meghatározó beruházásokra, mint a Budapest-Belgrád vasútvonal, vagy éppen a CATL fejlesztése” – mondta a miniszter, aki kijelentette még: Kína Magyarország 7. legnagyobb kereskedelmi partnere, míg a Távol-Kelet országai közül a legnagyobb.

Kína hazánk 10. legnagyobb tőkebefektetője, a több mint 300 kínai cég mindazonáltal csaknem 14 ezer főt foglalkoztat, míg a jövőbeli projektek megvalósulása több ezer új munkahely létrehozását vetíti előre – mutatott rá Nagy Márton.

Jang Csao, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője kiemelte: tízéves tradíció a kínai újév alkalmából kibocsátott bélyeg, amely a két nép közti régi barátságról tesz tanúbizonyságot.

Balczó Barnabás, Magyar Posta elnök-vezérigazgatója úgy vélte, hogy magyar-kínai kulturális kapcsolatok erősítése céljából, a Nyúl Éve alkalmából kiadott bélyegek a bélyeggyűjtők gyűjteményében komoly értéket fognak képviselni.

A bélyegkisívben felfedezhető két eltérő bélyegképen, azonkívül az alkalmi borítékon virágokkal díszített nyúlmotívumok láthatók. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) látható bélyegző lenyomatán a virágmotívumok ismétlődnek.

A bélyegkisív Maros Krisztina tervei alapján 20 ezer példányban a Pénzjegynyomda Zrt. -ben készült, mely kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán, emellett megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházán át is.

mti