Több mint 17 000-en látogattak el a Balatonfüred Concours d’Elegance-ra, melyet a BMW Group Magyarország támogatott

Több mint 17 000-en látogattak el a Balatonfüred Concours d’Elegance-ra, melyet a BMW Group Magyarország támogatott

A kétéves kényszerszünet után május 13. és 15. közt újfent megszervezett Balatonfüred Concours d’Elegance keretében több mint 17 000 vendég utazhatott vissza az autózás történelmébe a Tagore sétányon. A szokásokhoz híven idén is a BMW Group Magyarország főszponzori támogatását élvező seregszemlére csaknem ötven járművet neveztek. A fődíjat, azaz a Best of Show címet egy 1930-ban előállított Isotta Fraschini 8A SS nyerte el.

A balatonfüredi Tagore sétányra két év után ismételten visszatérhettek a történelmi autócsodák. A régió egyik hatalmas hagyományos járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjén, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Internacionális Szövetsége) által akkreditált Balatonfüred Concours d’Elegance-on a Best of Show címet a 30-as évek egyik legdrágább, 150 km/h végsebesség elérésére képes olasz luxusautója, az Isotta Fraschini 8A SS szerezte meg. A BMW különdíjában a V6-os motorral szerelt, 1957-ben konstruált Lancia Aurelia részesült, miközben a Youngtimer kategóriát a bajor prémiumgyártó egyik legendája, egy 1991-es BMW M5 Nürburgring Edition nyerte meg. Az ünnepélyes, vörösszőnyeges díjátadóra vasárnap délután a balatonfüredi Tagore sétányon került sor, mely után az autócsodák egy tiszteletkört tettek a településben egy BMW M240i Coupé felvezetésével.

A BMW Group Magyarország több hagyományos modellel is készült a rendezvényre, melyeket május 13-án az újságírók is vezethettek egy túra keretében a Balatonfelvidéken. Az 1975-ös évjáratú BMW 3.0 CS, amellett a 2001-es BMW Z8 roadster a BMW Classic müncheni garázsából érkeztek a rendezvényre és mint valódi különlegességek, nagyban hozzájárultak a sikerhez. A BMW 3.0CS (E9) modellt 1971 és 1975 közt gyártotta a BMW, a megdöbbentő coupé karosszéria a Karmann-nál készült. A kiállított fjord fényezésű modellt 180 lóerős, benzines 6-hengeres motor hajtotta. Az alumínium térvázra épülő V8-as, 400 lóerős BMW Z8 az 1999-es James Bond: A Föld nem elég című filmben mutatkozott be. A sportautóból 2000 és 2003 közt mindössze 5703 darabot előállított a BMW, ezáltal ma gyűjtők féltve őrzött kedvence a modell.

A Balatonfüred Concours d’Elegance vendégei a BMW, a MINI és a Motorrad újdonságait is megtekinthették, a BMW M GmbH 50-ik évfordulója alkalmából egy-egy BMW M4, M5 CS, azonfelül egy X4 M is bemutatóra került, ezenkívül a fenntarthatóság jegyében rendezett program egy dóm sátorban várta a vendégeket.