Online játékokon át segíthetnek rászoruló közösségeknek a gamerek az LG jóvoltából

Online játékokon át segíthetnek rászoruló közösségeknek a gamerek az LG jóvoltából

2021-es, Egészséges otthoni megoldások (Healthy Home Solutions) titulussal rendelkező kampányának részeként az LG Electronics (LG) arra buzdítja az Animal Crossing the Horizon és a Fortnite játékok rajongóit, hogy virtuálisan próbálják ki legkorszerűbb, az egészséget szolgáló elektronikai megoldásaikat, ezzel párhuzamosan ugyanakkor vigyenek pozitív változást embertársaik életébe. Azzal, hogy a játékmenetről készült képernyőképeket a játékosok feltöltik közösségimédia-felületeikre, az LG jóvoltából adományozhatnak a rászoruló közösségeket segítő, dél-koreai Habitat for Humanity részére.

Az Animal Crossing the Horizon játék virtuális világában kialakított, három tematikus zónából álló LG Home Island helyszínen a játékosok megismerhetik a cég legkorszerűbb háztartási eszközeit, és mulattató küldetésekben vehetnek részt. A Cleaning Maze Clothing Care nevű zónában az LG mosógépét, szárítógépét és Styler nevű ruhaápoló rendszerét ismerhetik meg a játékosok, míg végigvezetik avatarjukat a labirintuson. A Juicy Fresh Kitchen zóna érdeklődői az LG hűtőszekrényét, sütőjét és mosogatógépét találhatják meg, amíg a Cool Breeze Air zónában a cég egészséges levegőt és állandóan kellemes hőmérsékletet garantáló légtechnikai megoldásaival találkozhatnak.

Azok a játékosok, akik a Fortnite-ban teljesítik az LG Healthy Home küldetést, azaz megtalálják minden háztartási készüléket az LG térképén, értékes gyógyító tárgyakhoz juthatnak a az egész világon milliók által használt, díjmentesen játszható Battle Royale játékban. A küldetés befejezése után a játékosok elsőként foglalhatják el az LG Battle Square-t, ami hozzásegítheti őket a verseny megnyeréséhez.

Az LG adományt juttat el a Habitat Korea részére mindazoknak a játékosoknak a nevében, akik képernyőképet készítenek a Habitat Korea Photo zónában, és közzéteszik azt saját Facebook, Instagram vagy Twitter oldalukon az #LGHome hashtaggel. Az adományokat a Habitat Korea a kenyai, indiai és vietnami projektjeire fordítja ezután, a rászoruló közösségek újabb támogatására mindazonáltal az LG hűtőszekrényeket, mosógépeket és másfajta háztartási eszközöket juttat közösségi létesítményeknek, példaként iskoláknak és könyvtáraknak.

„Az LG Healthy Home Solutions kampány fantasztikus virtuális élményt és mulattató, interaktív utat nyújt egy igazán jó ügy biztonságos és felelősségteljes támogatására” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Tavalyi sikeres kampányunk eredményeként több mint 200 új háztartási szerkezet került új otthonokba, ami több száz család életét tette jobbá.”