Nincs ennél gyorsabb SD-kártya

Lexar Professional 2000x SDHC/SDXC UHS-II

Ha egy igazán szélsebes működésű memóriakártyára vágyunk, akkor érdemes lehet lecsekkolni a Lexar újdonságát.

A Lexar bejelentette a Professional 2000x SDHC/SDXC UHS-II nevet kapott legújabb termékét, melyről a gyártó nem kevesebbet állít, mint hogy jelen pillanatban ez a világ legnagyobb sebességre képes UHS-II memóriakártyája – az újdonság minden további nélkül alkalmas akár professzionális környezetben történő használatra is.

Az új memóriakártya UHS Speed Class 3 (U3) sebességbesorolással rendelkezik, és a hivatalos specifikációi szerint maximum 300 MB/s-os olvasási sebességre képes, miközben a legnagyobb olvasási tempója is abszolút tiszteletre méltó, 260 MB/s. Hogy ezt az embertelen tempót a gyakorlatban is ki lehessen használni, minden kártya mellé jár egy SD UHS-II kártyaolvasó, mely természetesen PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilis.

Lexar Professional 2000x SDHC/SDXC UHS-II
Lexar Professional 2000x SDHC/SDXC UHS-II

A Lexar az idei esztendő negyedik negyedévében kezdi meg a többek közt 4K videózáshoz is remekül használható Professional 2000x SDHC/SDXC UHS-II memóriakártya kereskedelmi forgalmazását: a 64 GB-os modell ára 185 dollár (45 ezer forint), a 32 GB-os kistesóért pedig 106 dollárt (25 ezer forint) kérnek majd el.

(forrás: hír24.hu)