Megszínesíti a vezetés élményét: a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé Edition ColorVision különkiadása

Megszínesíti a vezetés élményét: a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé Edition ColorVision különkiadása

A prémium kompakt modellek élénk stílusát exkluzív kiegészítők és felszereltségi tételek fokozzák tovább: 2022 júliusától az M Sport csomag alapjain túlságosan kiváló színvonalú, metál karosszériafényezési árnyalatok és exkluzív, kéttónusú bőrkárpitok válnak elérhetővé.

A BMW prémium kompakt modelljeinek új különkiadása ideális belépőt nyújt a bajor prémiummárka végtelenül színes, élményekkel teli világába. A BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé a márkára sajátos vezetési élményt most az összes régebbinél látványosabb formában testesíti meg: az Edition ColorVision különkiadás olyan célzott stílusjegyeket és tételeket tartogat, amelyek nem kizárólagosan a modellek sportos kisugárzását, de atletikus vezethetőségüket is nyomatékosítják. A különkiadás alapja a prémium kompakt modellekhez megrendelhető M Sport csomag, amelyekhez jócskán kiváló színvonalú, metál karosszériafényezési árnyalatokat és exkluzív, kéttónusú bőrkárpitokat álmodtak meg a készítők. Az Edition ColorVision különkiadás a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé palettáján válik elérhetővé 2022 júliusától.

Exkluzív kiegészítőinek és felszereltségi tételeinek betudhatóan az Edition ColorVision különkiadás a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé összetéveszthetetlen stílusjegyeire helyezi a hangsúlyt: tetszetősen sportos karosszéria-kialakításukra, vállalkozó szellemű vezethetőségükre és utasterük kifinomult prémium hangulatára. A két modell élénk stílusának középpontjában a vezetés élménye áll, amelyhez az M Sport csomag is nagymértékben hozzájárul. A prémium kompaktok erőteljes megjelenéséről a három nagyméretű légbeömlővel szerelt első lökhárító, a sötét diffúzor, a hátsó lökhárító függőlegesen elrendezett légkivezető nyílásai és a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei gondoskodnak, amelyekhez a különkiadás tekintetében Y-küllődizájnú és Black/Silver kéttónusú, 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák társulnak.

Az Edition ColorVision különkiadás motorháztetejére, csomagtérajtajára és kerékagy-sapkáira plusz költségek nélkül megrendelhetők a BMW M divízió fennállásának 50. évfordulóját ünneplő „50 Jahre BMW M” emblémák, míg a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé dinamikus vezethetőségét 10 milliméteres hasmagasság-csökkenést kínáló BMW M sport futómű és BMW M sport kormánymű fokozza.

Midőn az M Sport csomagot viselő modellek, úgy az Edition ColorVision különkiadás modelljei is metál karosszériafényezési árnyalatban pompáznak. A BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé palettáján alapfelszereltségként nyolc tetszetős karosszériafényezés sorakozik, amelyeket a külön választható extrafelszereltség részeként a BMW Individual részleg speciális karosszériafényezési lehetőségei is kiegészítenek – például olyan színekkel, mint a Frozen Pure Grey metál. A BMW Group lipcsei gyára, ahol a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé is készül, a különkiadás példányait az 50 legkülönlegesebb BMW M karosszériafényezés bármelyikével is meg tudja fújni. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH 50. jubileuma alkalmából a divízió újragondolta olyan meghatározó és történelmi jelentőségű árnyalatait, akárcsak a Dakar Yellow, a Daytona Violet és a Macao Blue.

A különkiadás ugyanakkor az ajtók mögött is megszínesíti a vezetés élményét. A csodás csomag egyik exkluzív éke a kéttónusú Dakota bőrkárpit, amely Black/Magma Red és Black/White színösszeállításban válik hozzáférhetővé – „Edition” feliratú emblémákkal és az első üléssorban BMW M sportülésekkel. Utóbbiakat a dinamikus vezethetőség érdekében integrált fejtámlákkal, magas combtámaszokkal és széles oldaltartással látták el a tervezők. A multifunkciós gombokkal szerelt, bőrözött BMW M sportkormány, az antracit árnyalatú tetőkárpit és a rozsdamentes acélból készült BMW M pedálsor ugyancsak a különkiadás utasterének sportosságát fokozza. A hangulatvilágítást és egyéni igényeket kiszolgáló szegélyezésű szőnyegeket tartogató Világítás csomag ugyancsak az Edition ColorVision különkiadás része, amennyire az „Edition” feliratot viselő, hálómintázatú küszöblécek és utastéri dekorbetétek is.

Az Edition ColorVision különkiadás a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé minden motorváltozatához elérhetővé válik, a BMW 128ti modell kivételével (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,8 – 7,4 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 170 gramm / km). A kompakt ötajtós palettáján három eltérő benzines és három eltérő dízelüzemű kapacitás sorakozik, amíg a négyajtós Coupé portfólióját két eltérő benzines és három eltérő dízelüzemű motor színesíti. Sőt mi több, a csúcsmodellként elérhető BMW M135i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,4 – 8,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 167 – 180 gramm / km) és BMW M235i xDrive Gran Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,2 – 7,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 162 – 175 gramm / km) párosa is megrendelhető Edition ColorVision különkiadásként. A csúcsmodellek ezáltal a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes benzinmotor, a BMW xDrive okos összkerékhajtás, valamint a BMW M sport fékrendszerrel és hajtásfüggő kipörgés-korlátozással, az első tengelyen mindazonáltal mechanikus differenciálzárral dolgozó, típus-specifikus futómű-technológia teljesítményre cizellált egységét a korszerű különkiadás exkluzív kiegészítőivel és felszereltségi tételeivel fokozzák tovább.