Itt a Samsung Quantum Dot ívelt monitora

Itt a Samsung Quantum Dot ívelt monitora

A 2017-es Szórakoztató elektronikai Tárlaton (Consumer Electronics Show, CES) mutatkozik be a modern CH711 Quantum Dot ívelt kijelző, mely a Samsung vezető szerepét mutatja a mulattató vizuális monitorok piacán.

„Korunk multimédia-felhasználói hatalmas igényeket és elvárásokat támasztanak a valódi csúcstechnológiával szemben, lebilincselő élményre vágynak, amely maradéktalanul kiaknázza a játékokban vagy a filmekben rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Seoggi Kim, a Samsung Electronics Vizuális megjelenítők üzletágának vezető alelnöke. – „Az ívelt Quantum Dot kijelzők idei szériája bámulaltos kialakítást, minden eddiginél gazdagabb színmegjelenítést és mélyebb kontrasztot biztosít. Alig várjuk, hogy a Las Vegas-i CES bemutatón megoszthassuk ezeket a funkciókat a világgal.”

Színgazdag, ívelt szórakozási behatás

A Samsung korszerű CH711 Quantum Dot ívelt monitorját a játékosoknak tervezték. A 27 és 31,5 colos változatban kapható, várhatóan még 2017 kereskedelmi forgalomba kerülő CH711 – tartalomtól függetlenül – élénk, szédületes képminőséget nyújt.

Az 1800R görbületnek és a 178 fokos ultraszéles betekintési szögnek hála a CH711-en megjelenő tartalmak a helyiség bármely részéből tisztán láthatók. A kényelem érdekében a megjelenítő vízszintes és függőleges helyzetben is beállítható. Közel 125 százalékos sRGB színlefedettségével és 2560×1440 WQHD felbontásával a CH711 kijelző modern mércét állít fel a részletes színmegjelenés kapcsán.

A CH711 karcsú, kifinomult, 360 fokos kialakítása stílusos kiegészítője bármely asztalnak vagy lakberendezési tárgynak. Tiszta, fehér váza háromoldalú, perem nélküli kivitelezésű, az állvány nyaka mindazonáltal kényesen elfedi a táp- és HDMI kábeleket.

A Quantum Dot kijelző fejlődési folyamata

Is az ez évi CES tárlaton mutatkozik be az Egyesült Államokban már 2016 decemberében kereskedelmi forgalomba hozott, úttörőnek számító Samsung CFG70 és CF791 Quantum Dot ívelt megjelenítő.

A kimondottan a professzionális és az igazán elszánt játékosok részére tervezett 24 és 27 colos CFG70 ívelt megjelenítő a Samsung Quantum Dot képtechnológiáját egyesíti az ívelt kijelzők komfortos, ultraszéles láthatóságával a lenyűgöző játékélményért. A CFG70 jó néhány játékosbarát szerepkört ígér, ilyen a „Gaming UX” felhasználói kezelőfelület, ráadásul a fejlett kalibrálási beállítások lehetősége a képmegjelenítés optimalizálásához az FPS, RTS, RPG és AOS stílusú játékok tekintetében.

Az 1500R görbületű és 21:9 ultraszéles képarányú CF791 Quantum Dot ívelt kijelző ugyanolyan jól teljesít akkor is, ha munkához használják: megismételhetetlen tisztaságot és finom részletességet nyújt. A kép-mellett-kép (Picture-by-Picture, PBP) technológiával a felhasználók tartalmat tölthetnek be tetszőleges csatlakoztatott HDMI vagy DP bemeneti forrásból, és azt a képernyő bármely részén elhelyezhetik. A kiegészítő kép-a-képben (Picture-in-Picture, (PIP) funkcióval a felhasználók a felbontás vagy a vizuális minőség romlása nélkül nyithatják meg a tartalmakat bárhol a képernyőn. Az integrált, állítható magasságú állvány is az ergonómiát szolgálja, mindent összevetve a CF791 kijelző minden munkaállomáson és irodai környezetben megállja a helyét.

Játékra fel!

Hogy megünnepelje legkorszerűbb monitorjai bemutatását, a Samsung kínálja a CES 2017 bemutató érdeklődői részére, hogy a cég interaktív játékzónájában, barátságos verseny keretében személyesen próbálhassák ki a konstrukciókat. A Samsung standján a vendégek interaktív állomásokon játszhatnak napjaink leginkább közkedvelt videojátékaival a CFG70 Quantum Dot játékmonitorokon. A verseny állása nagyformátumú SMART LED kijelzőkön élőben követhető ezután – ezzel is szemléltetve a CES tágabb közönségének a kijelzők elsőrangú képi megjelenítését.

A jövő monitorai

A CES érdeklődői megismerkedhetnek a Samsung tekintélyes felbontású monitorjainak korszerű generációjával is, amelyek várhatóan 2017 elején jelennek meg:

A 28 hüvelykes UH750 kijelző a Samsung játékosbarát funkcióit vegyíti jócskán rövid, 1 ms-os válaszidővel, Quantum Dot kijelzővel és első osztályú UHD felbontással, mindezt vékony, keskeny keretes kivitelben.

A 23,8 és 27 hüvelykes SH850 típus WQHD felbontást és DP láncba kapcsolhatóságot nyújt sík, háromoldalú, perem nélküli kivitelben négyzetes alappal és minden lakóhelybe és irodába illő stílusos megjelenéssel. Az SH850 kijelzők állítható magasságú állvánnyal és forgóval is rendelkeznek, ezáltal az ideális kényelem érdekében dönthetők és forgathatók.