Az LG Objet gyűjtemény arany minősítést kapott a planéta talán legrangosabb dizájnversenyén

Az LG Objet gyűjtemény arany minősítést kapott a planéta talán legrangosabb dizájnversenyén

Az LG idén 20 elismerést gyűjtött be a planéta talán legrangosabb dizájnversenyén, az iF Design díjkiosztón. A 20 országból érkező, 132 tagú szakmai zsűri állásfoglalásának megfelelően az LG OLED Objet Collection 65Art90 darabja iF Gold Award díjat érdemelt, a többi díjazott gyártmány közül ugyanakkor 16 a stílus, három mindazonáltal a felhasználói felület (UI) kialakításáért kapott elismerést. Idén a csaknem 11 000 beérkezett pályázatból mindössze 73 pályázó érdemelt iF Gold Awards díjat.

A díjakat 9 kategóriában, ezenkívül szakterületen – termékdizájn, csomagolás, kommunikáció, belsőépítészeti szempontok, szakmai koncepció, szolgáltatástervezés (SD), építészet, felhasználói hatás (UX) és felhasználói felület (UI) –, egy átfogó szempontrendszer alapján ítélte oda a zsűri, ahol szerepet játszott többek közt a portékák megkülönböztethetősége és az általuk keltett impresszió is.

Az LG lifestlye tévécsaládhoz tartozó OLED Objet Collection egyik modellje a legmagasabb minősítésnek számító iF Gold Award díjat jellegzetes, festőállványszerű kialakításáért érdemelte ki. A terméket minimalista megjelenés és visszafogott, semleges színek definiálják, amely dizájnnal példásan harmonikusan illeszkedik bármely enteriőrbe. A felhasználók a képernyő egész kihasználása érdekében leengedhetik a szerkezet mozgatható burkolatát, vagy részben letakarhatják a megjelenítőt, amelyen ekkor heterogén lifestyle funkciók jeleníthetők meg.

A terméktervezés kategóriában az LG PuriCare AeroTower légtisztítót karcsú, stílusos, bármilyen dekorációhoz jól illeszkedő formavilágáért, az LG DualUp Ergo megjelenítőt mindazonáltal rendkívüli megjelenéséért, ezenfelül ergonomikus kényelmet biztosító kialakításáért ismerték el. Ezek mellett a termékdizájn kategóriában az LG OLED evo Gallery (77G2), az LG OLED evo (65C2) és az LG XBOOM 360 is elismerésben részesült az emelkedett esztétikáért, funkcionalitásért és technológiai innovációért.

A felhasználói behatás (UX) kategóriájában az LG OLED Objet gyűjtemény, azonkívül az LG StandbyME (27Art10 modell) is elismerésben részesült, mivel a portékák a komfort és a felhasználói kényelem kapcsán kiemelkedően teljesítettek. Az intuitív érintőképernyő révén a StandbyME kényelmesen kezelhető, a konkrétan ehhez a termékhez tervezett felhasználói felület (UI) – amely a néző saját szokásaihoz adaptálja a beállításokat – ugyanakkor nem hasonlít semmilyen más tévé rendszeréhez sem.

A dizájnerek és gyártók 1953 óta törekednek arra, hogy termékeik elnyerjék a formatervezésért járó iF díjakat. A hannoveri székhelyű iF International Forum Design által odaítélt iF dizájndíj a Red Dot és az IDEA (International Design Excellence Award) díjak mellett a Föld három legnélkülözhetetlenebb megjelenés díja közé sorolható. Az iF dizájndíj a kimagasló formatervezés és a komoly ügyfélkiszolgálás védjegye, ezáltal a fogyasztók és a fogyasztók számára nem lehet kérdés, hogy az ezzel a címkével ellátott áru garantáltan a kategória legjobbja.

„Nagy megtiszteltetés számunkra az iF elismerése, különösen miután a Red Dot bírái is díjazták formatervezési megoldásainkat” – mondta Lee Chul-bae, az LG dizájnközpontjának szenior alelnöke. „Az LG Electronics régóta arra törekedett, hogy a legjobb felhasználói élményt és a legmagasabb esztétikai értéket nyújtsa termékeivel, így is módfelett meghatározó, hogy erőfeszítéseinket az egyik legjelentősebb formatervezési díjjal ismerik el.”