A Toyota sikeres gyermekrajz-pályázata

Idén, immár ötödik alkalommal hirdette meg a Toyota Motor Hungary magyar gyerekek számára a Toyota Motor Corporation által szervezett Toyota Dream Car rajzversenyt. A megmérettetés arra ösztönözte a gyerekeket, hogy rajzolják le, milyennek képzelik el egy jobb jövő autóit. Azzal, hogy megalkották az elkövetkező évek álomautóit, a kis művészek ráérezhettek annak örömére és fontosságára, hogy megfogalmazzák és lerajzolhassák álmaikat.

Magyarország 5. éve vesz részt a nemzetközi rajzversenyen és minden évben sikerült díjakat nyerniük a kreatív magyar gyerekeknek, melynek jutalmául Japánba utazhattak. Tavaly is volt magyar nyertes, Gelányi Kata, mohácsi 14 éves kislány, aki szintén elutazhatott szüleivel Japánba a díjátadó ünnepségre, hogy átvegye különdíját remek pályamunkájáért.

Toyota gyermekrajz-palyazat Németh Adél
Toyota gyermekrajz-palyazat Németh Adél

A siker talán idén is megismétlődhet, hiszen „A te álomautód – A jövő autója” szlogennel meghirdetett versenyre 194 magyar alkotás érkezett.

A hazai szakértőkből álló zsűri egybehangzó véleménye szerint nem is a pályaművek igényes technikája tette rájuk a legnagyobb hatást, hanem az, hogy a gyerekek mindhárom induló korosztályban (7 év alatt, 8-11 év között és 12-15 év között) milyen világosan megértették és magukévá tették az autóipar új, fontos üzenetét, a környezetbarát, fenntartható mobilitás gondolatkörét.

Toyota gyermekrajz-palyazat Antal Eszter
Toyota gyermekrajz-palyazat Antal Eszter

Az alkotások láttán valóban egyértelmű, hogy a gyerekek tudatosan párosítják a japán márkával a környezetbarát autózást. Fantáziájukban a jövő Toyotái a Föld energiáit hasznosítják, levegő, víz, hidrogén, napenergia, szél, elektromos áram és egyéb ötletes üzemanyag hajtja őket.

A Toyota Dream Car Art Contest rajzverseny hazai nyerteseinek (mindhárom korcsoport első három helyezettjének) alkotásai 2015. májusában részt vesznek a Japánban rendezett Világversenyen, amelynek győztesei személyesen is megjelenhetnek a Toyota központjában, Toyota City-ben tartott díjátadó ünnepségen.

Íme a nyertesek listája:

7 év alatti korosztály

  1. helyezett: Németh Adél (Pilisszántó) „Szivárvány autó”
  2. helyezett: Dusnoli Lilien (Pilisszántó)
  3. helyezett: Kovács Dóra (Mezőberény)

8-11 éves korosztály

  1. helyezett: Zolnai Réka (Mezőberény) „Láva-járat”
  2. helyezett: Antal Jázmin (Budapest)
  3. helyezett: Horváth Dávid (Debrecen)

12-15 éves korosztály

  1. helyezett: Antal Eszter (Budapest) „Szivárvány kaméleon”
  2. helyezett: Szerencsi Noémi (Békés)
  3. helyezett: Bakos Anna-Marie (Spence)

Különdíjasok

Bardócz Marcell Csongor (Nyírmeggyes)
Fapál Emese (Táborfalva)
Gréczi Ákos Tibor (Kiskunlacháza)
Hartl György (Dömsöd)
Lugosi Dorottya Tünde (Budapest)
Major Martina Petra (Budapest)
Takács Dorina (Székesfehérvár)
Tóth Péter (Budapest)

(forrás: Toyota)