A Consumer Technology Association 43 Innovációs Díjjal ismerte el a Samsung speciális mérnöki és tervezői teljesítményét

A Consumer Technology Association 43 Innovációs Díjjal ismerte el a Samsung speciális mérnöki és tervezői teljesítményét

A Samsung 43 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2022 Innovációs Díját, köztük négy, a Legjobb Fejlesztés elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az minden évben átadott Innovációs díjak a kitűnő formatervezésű és jellegzetes kialakítású eszközöket ismerik el több termékkategóriában.

A Samsung több különféle szektorban is jól szerepelt, a CTA ugyanakkor olyan innovációit is díjazta, amelyek az egész iparágra és a felhasználók életére úgyszintén hatással vannak. Idén a Samsung termékei nagyszámú kategóriában kerültek a legjobbak közé, akárcsak a számítógépes kiegészítők, a számítógépes hardverek és komponensek, a digitális képalkotás és fotózás, a beágyazott modern műszaki megoldások, a gaming, a fülhallgatók és személyi audiórendszerek, az egészség és wellness, a háztartási gépek, az otthoni audiovizuális alkalmatosságok és kiegészítők, a mobileszközök és kiegészítők, az okosotthon megoldások, a szoftverek és mobilalkalmazások, a fenntarthatósági megoldások, a viselhető okoseszközök és a vizuális monitorok.

A CES Innovációs Díját a világhírű tárlat tulajdonosa és szervezője, a Consumer Technology Association, CTA segíti. Az ez évi, teljesen digitálisan megtartott esemény után a CES 2022 visszatér Las Vegasba. A januári programon Jong-Hee Han, a Samsung Vizuális monitorok üzletágának vezetője és elnöke is a nyitóbeszédet tartó előadók közt lesz. A Samsung küldötte január 4-én, kedden, helyi idő alapján 18:30-kor szólal fel a Las Vegas-i Venetian szálloda Palazzo báltermében.

Innovációs Díjat nyertek:

Samsung Galaxy Z Fold3 5G – A Galaxy Z Fold3 a Samsung rendkívüli kameratechnológiáját egy teljesen új kialakítású készülékben alkalmazza, ezzel díjat nyert a mobileszközök és kiegészítők, azonfelül a digitális képalkotás és fotózás kategóriákban is. A Galaxy Z Fold3 a Samsung által elindított hajlítható kijelzős termékkategória legmodernebb csúcskészüléke. A kihajtható konstrukciók közül elsőként büszkélkedhet IPX8 vízállósággal, továbbá megtalálható benne a Samsung első monitor alatti kamerája és patronálja az S Pent mindezt egy 7,6 colos megjelenítőn, amely összecsukva játszva zsebre tehető. A formavilágnak és az specifikus mérnöki megoldásoknak betudhatóan a Galaxy Z Fold3 speciális felhasználói élményt ajánl.

Samsung Galaxy Watch4 – Az egészség és wellness, mindemellett a viselhető okoseszközök kategóriában is díjazott Galaxy Watch4 újratervezett operációs rendszerével és felhasználói felületével, kifinomult kialakításával és új fitnesz funkcióival a Samsung korábbi legkiemelkedőbb okosórája. A Samsung legfejlettebb BioActive érzékelőjének betudhatóan a felhasználók megmérhetik a véroxigén szintjüket és a pulzusukat. A modern testösszetételmérővel tizenöt másodperc alatt megismerhető a vázizomzat tömege vagy a testzsírszázalék. A modern operációs rendszernek és a felhasználói felületnek betudhatóan a Galaxy Watch4 a korábbi legkönnyeben kezelhető Samsung okosóra, amely új korszakot nyit a viselhető tárgyak fejlesztésében.

Samsung Galaxy A Széria – A mobileszközök és kiegészítők kategória újabb nyertese a Galaxy A sorozat, melynek öt különféle készüléke elérhető áron ajánl nagyon sok továbbfejlesztett megoldást a felhasználóknak. A multifunkcionális kamerarendszerekkel elbűvölő fotók állíthatók elő, a észveszejtő kijelzőkön jellegzetes benyomás a tartalomfogyasztás, mindezek ugyanakkor hosszú ideig élvezhetők a hosszú élettartamú, sebesen tölthető akkumulátorral. A Galaxy A széria eszközei közül bárki kiválaszthatja a részére legmegfelelőbbet, a 120 Hz frissítési rátájú kijelzővel és IP67 por- és vízállósággal érkező A52 5G-től egészen a Samsung legalacsonyabb árú 5G készülékéig, az A32 5G modellig.

Samsung Galaxy Buds2 – A fülhallgatók és személyi audiórendszerek kategóriában díjazott Galaxy Buds2 modernizált megoldásaival a Samsung audiótermékeinek sikereire épít. Az újragondolt dizájnnak hála az elérhető árú Buds2 kisebb és könnyebb lett, mindent összevetve egész nap kényelmesen viselhető, azonfelül a felhasználók kedvenc funkciói is megtalálhatók rajta. A fülhallgatók aktív zajszűréssel, dinamikus kétutas hangszórókkal és modernizált Környezeti hang móddal biztosítanak csodás hangzást. A Galaxy Buds2 prémium minőségű fülhallgató hála a legmodernebb hangtechnológiának és a stílusos megjelenésnek.

Samsung Galaxy SmartTag+ – A SmartTag+ ugyancsak a mobileszközök és kiegészítők kategóriában nyert díjat. Az okoseszközzel a felhasználók nyomon követhetik a mindennapi életük legszámottevőbb tartozékait. Az UWB technológiával a SmartTag+ képes meghatározni az egyes eltűnt eszközök korrekt helyzetét Elég a Galaxy SmartTag+ eszközt a kulcscsomóhoz, pénztárcához vagy egy kisállat nyakörvéhez rögzíteni és azok sosem tűnnek el többé. Legyen a keresett tárgy a szomszéd helyiségben vagy akár egy másik utcában, a SmartThings Find szolgáltatással a kompatibilis Galaxy okostelefonok kijelzőjén AR jelzések vezethetik el a felhasználókat a SmartTag+ helyzetéhez.

Samsung 512 GB DDR5 RDIMM A Samsung első 512 GB DDR5 RDIMM memóriája nagyszerűen alkalmazható olyan újgenerációs technológiáknál, mint a mesterséges intelligenciához létfontosságú nagyteljesítményű számítógépek, a felhőszolgáltatások vagy az adatközpontok szerverei. Az 512 GB-os modulban 40 integrált DRAM csomag látható, mindegyikben nyolc darab 16 Gb-os DDR5 lapkával. A magas kapacitású, gyors chipek fejlett alacsony feszültségű folyamattal működnek, a TSV modern műszaki megoldás ugyanakkor gátolja a nagymértékű teljesítménycsökkenést. Ezeket a fejlesztéseket ismerték el a számítógépes hardverek és komponensek kategóriában.

Samsung ISOCELL HP1 Az ISOCELL HP1 szenzor a beágyazott modern műszaki megoldások győztese, a társaság első 200 MP-es 0.64 μm-es mobil képérzékelőjeként. A HP1 16,384×12,288 képpontot nyújt az 1/1.22-es optikai formátumhoz. A 4×4-es pixel-binning technológiával az érzékelő 16 különálló pixelből állít elő egy nagyméretű, 2.56 μm-es képpontot, mindent összevetve képes tiszta, 12,5 MP-es képeket készíteni még korlátozott fényviszonyok mellett is. Az érzékelő képes éles videókat készíteni ultramagas felbontásban, akár 8K-ban, 30 fps mellett.