Több mint 1,8 milliárd forintból korszerűsödött négy Spar szupermarket

Több mint 1,8 milliárd forintból korszerűsödött négy Spar szupermarket

Több mint 1,8 milliárd forintból modernizálta egy fővárosi és három vidéki – salgótarjáni, makói és ceglédi – áruházát a Spar Magyarország Kft. – közölte a társaság sajtótájékoztatóján.

Az információ alapján – mint minden felújításkor – energia- és környezetbarát hűtési és világítási technológiákat építettek be az áruházakba, a vásárlást önkiszolgáló pénztárak gyorsítják.

A Spar közölte: terveik alapján idén 90 millió eurót (csaknem 29,5 milliárd forint) fordítanak fejlesztésre, ebből két új üzletet (Tatán Interspar, a Duna Plázában Spar szupermarketet) nyitottak, 14 üzlet ugyanakkor modernebb lesz.

A Spar csoporthoz 570 üzlet tartozik, ezen belül a franchise hálózatnak 188 tagja van. A cég csaknem 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

A Spar Magyarország árbevétele múlt évben 617,6 milliárd forint volt, 9,8 százalékkal több az előző évinél, a forgalom 25 százalékát a saját márkás produktumok kereskedelme adta. A társaság 2018-as árbevételén belül a Regnum húsüzem forgalma elérte a 36,4 milliárd forintot, a franchise hálózaté ugyanakkor a 36 milliárdot. A társaság az előző évben 32 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre, ebből hat új Spar áruház épült és 17 üzletet újítottak fel.

mti