A L. E. A. P. Collective nyerte a Jelenkori Építészeti Center pályázatát

A L. E. A. P. Collective nyerte a Jelenkori Építészeti Center pályázatát

A L. E. A. P. Collective nevű, fiatal építészettörténészekből és kurátorokból álló internacionális csapat nyerte meg a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) fiatal építészek, kurátorok részére kiírt pályázatát; kiállításuk november végétől érzékelhető a KÉK-ben.

A KÉK a nyár közben hirdetett pályázatot fiatal építészek, kurátorok részére Bartók Béla úti kiállítóhelyén megvalósuló kiállítási projektek rendezésére – közölte sajtótájékoztatóján a Mai Építészeti Center.

A 33,3 m2 titulussal rendelkező program fiatal szakembereknek kínálja egy olyan expo megszervezését, melynek keretében a résztvevők az építészeti kurátori munka és projektmenedzsment területén szerezhetnek tapasztalatot. A programra 10 országból több mint 15 pályázatot nyújtottak be, melyeket internacionális szakemberekből álló zsűri bírált el.

A pályázatot a L. E. A. P. Collective nevű kurátori csapat nyerte, melynek elemei Berlinben (Eva-Maria Offermann), New Yorkban és Cambridge-ben (Phillip Denny), Bécsben (Lisi Zeininger), ezenkívül Varsóban és Manchesterben (Adam Przywara) élő és dolgozó fiatal építészettörténészek, kurátorok.

A KÉK galériájában november végén nyíló, The Art of Joining: Teamwork című kiállításuk Konrad Wachsmann német építész munkássága nyomán az építészeti tervezésben megvalósuló együttműködésről, csapatmunkáról szól ezt követően – közölte a Korunkbeli Építészeti Centrum.

mti