Neo QLED TV-ken ismerteti a vizuális szórakoztatás új formáját a Samsung és Michael Murphy lehengerlő műalkotása

Neo QLED TV-ken ismerteti a vizuális szórakoztatás új formáját a Samsung és Michael Murphy lehengerlő műalkotása

A Samsung a perspektivikus művészet úttörőjével, Michael Murphyvel szövetségben nyitotta meg jellegzetes kiállítását a londoni Saatchi Galériában. Az alkotó hihetetlen spirális installációjához 11 darab Neo QLED TV Infinity Screen, végtelen képernyőjét használta fel. A lenyűgöző látvány egy teljesen új helyszínre repíti a nézőket, ahol az elektronikus zenei duó, a Gorgon City speciális előadását élvezhetik a horvátországi Biokovo Skywalk impozáns adriai panorámájával. Az előadás producerei, a Cercle csapata álmodta meg a Gorgon City ezelőtt sosem halott dalához, a Skywalk-hoz illeszkedő látványvilágot, amely az installáció Neo QLED kijelzőin valóságos képminőséggel jelenik meg.

Az együttműködéssel a Samsung a modern műszaki megoldás és a művészet újabb rendkívüli találkozását ünnepli, amit Michael Murphy képvisel. A művész spirális felépítésű alkotása közel 3,6 méteres magasságból függ az elsötétített teremben, honnan a közönséget a képi világgal a Gorgon City koncertjére, Horvátországba repíti. A Cercle ötletes fotózásának és a mesteri operatőri munkának betudhatóan a nézők előtt jóformán megelevenedik a horvát tengerparti táj és a Biokovo Nemzeti Park sziklái közt hallható koncert, mindez a Neo QLED legmodernebb 8K Infinity Screen, végtelen képernyőjén. A Gorgon City dalai egészen különlegesen szólalnak meg az üveghíd komplex mérnöki formái közt, a Murphy sajátjának számító perspektivikus alkotásában mindazonáltal varázslatosan jelenik meg a koncert a csaknem kávamentes, Csillogásmentes kijelzőkön, amelyek egymással összhangban játszanak a nézők valóságérzékelésével.

„Módfelett büszke vagyok erre az installációra. Most dolgoztam első alkalommal mozgóképekkel, mindent összevetve nagy kihívást jelentett, hogy nem kizárólag egy, hanem egyidejűleg tizenegy monitor alkosson egységes látványt. Azt gondolom, a végeredmény egészen kivételes lett. Természetesen a Cercle szédületes felvételei és a Neo QLED tévék jelentős képminősége nélkül mindez nem sikerülhetett volna – hangoztatta Michael Murphy. – A Samsung korábbi legkeskenyebb megjelenítőivel a művészet egy új szintjét tapasztalhattam meg, így is örülök az együttműködésnek. A vállalathoz hasonlóan nekem is az a célom, hogy a közönségem új szemszögből láthassa a világot. Én ezt perspektivikus trükkökkel érem el, a Samsung mindazonáltal a mesés kijelzőkkel.”

Míg a horvát tengerpart élénk kékjei, narancssárgái és zöldjei végig söpörnek hozzávetőleg teljesen kávamentes képernyőn és a Samsung tévén valaha látott leggazdagabb színek repítik a közönséget az Adria partjára, Murphy installációjával nem kizárólag a tengerpartra, hanem egy teljesen új világba is eljuthatnak.

„A Samsungnál folyamatosan új dolgokban próbáljuk ki magunkat, és nincs annál nagyobb lépés, mint egy friss szemléletmód megismerése és megélése – mondta Nathan Sheffield, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának vezetője. – Nagyszerű impulzus volt egyesült erővel dolgozni Michaellel, mivelhogy a munkássága folyamatosan túlszárnyalja és átlépi a művészet és az érzékelés határait. A Cercle ugyanezt érte el a zenével, a filmekkel és a kultúrával. A Samsung célja, hogy megmutassa a felhasználóknak, mennyire kifejező, inspiráló és színes a minket körülvevő világ. Michael, a Cercle és a rendkívüli Neo QLED gépezetek figyelemre méltó vizuális képességeinek hála nagy lépést tettünk célunk felé.”

„Szimplán bámulatos – mondta a Cercle alapítója, Derek Barbolla. – Bámulaltos jeleneteket forgattunk az egész világon, és tudtuk, hogy a Gorgon Cityvel csinált Skywalk videó sem lesz kivétel. Ellenben az rajtunk keresztül forgatott előadások egyike sem tűnt még ennyire élethűnek a képernyőkön. Aztán jött Michael Murphy, akinek az érzékeny művésziségével összekapcsolva egy teljesen új szintre lépett az alkotásunk. Amikor ilyen formában áll össze a zene, a mozi és a művészet egysége a planéta talán legjobb tévékészülékén, akkor valami igazán speciális jön létre.”

Matt Robson-Scott, a Gorgon City egyik tagja kijelentette: „Megtiszteltetés volt számunkra egyesült erővel dolgozni a Samsunggal és a Cercle csapatával. Már a forgatás maga is jellegzetes benyomás volt a elképesztő helyszínen, amely kiválóan illik a dal hangulatához. Nagyszerű volt az együttes munka, reméljük mindenkinek annyira tetszik ezt követően az eredménye, mint nekünk.

A Samsung új csúcskészüléke, a Neo QLED televízió a valóságos képek, a gazdag színek és a tükröződésmentes modern műszaki megoldás támogatásával nyújt csodálatos, megdöbbentő élményt. A csakis a Neo QLED 8K modelleken elérhető nagyteljesítményű modern műszaki megoldás új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. Az Samsung 2021-es Neo QLED kínálata, benne az 50 colos QN90A Neo QLED 4K HDR Smart TV, Magyarországon szintén rendelkezésre áll.